Prejsť na obsah

Svetový deň diabetu

Diabetikinfo
Publikoval v Ja a diabetes ·

Dnes je Svetový deň diabetu. Dnes sa ľudia zo správ, reportáži, novín a diskusných relácií   dozvedia o tomto ochorení. Možno niektorí bude rozhorčení z informácií, ktoré odznejú. Netreba sa tým trápiť je to tak každý rok.  Každý rok si na diabetikov intenzívne spomenú iba tento týždeň.
Už niekoľko dní rozmýšľam, ako by som mala „osláviť“ tento deň. Nič originálne ma nenapadá. Nič, čím by som našim deťom, alebo ich rodičom pomohla. Aktivity, ktoré sú pripravené aj na tento týždeň, robíme už niekoľko rokov. Nemám v zálohe žiadnu PR bombu. Nedokážem zvýšiť prísun prúžkov do glukometra na mesiac, nedokážem Vám dať senzory zadarmo, neviem presvedčiť lekárne, že si pri niektorých inzulínoch nemajú pýtať doplatky. Nemám správne konexie, ani páky , aby som každému diabetikovi vyčarovala aspoň na tento týždeň výborné glykémie.  Nuž nič svetaborného Vám na tento deň neviem ponúknuť.

A tak Vám všetkým prajem, aby ste dnes prežili pekný deň a aby Vám Svetový deň diabetu iba pripomenul , že na svete je nás viac.    





Návrat na obsah